Undrar du hur det är att ha ADHD?

Min/vår dotter bad att jag skulle dela den här filmen:

En film riktad till alla som inte har ADHD
– så att vi lättare kan förstå dem som har det.

SE FILMEN på den blå länken. Det tar knappt tre minuter
och det är ganska spännande att vara i någon annans huvud en stund..

Kolla gärna på den här bildförklaringen med lite text
om hur det är att ha och leva med ADHD: ADHD i bilder.

Försök att tänka på att den som har ADHD har det jobbigt, eftersom det inte går att anpassa sig så lätt – eller någonsin. Det går inte heller att ”trolla bort” ADHD även med den medicin som ökar koncentrationen och gör det lättare. Människors personligheter finns alltid kvar i botten.

adhd-squirrel-american-apparel-unisex-fitted-tee-white-w760h760En ADHD-personlighet fungerar lite annorlunda än de flesta andra, men många andra kan ha samma drag. Med ADHD är man helt enkelt lite mer av allt – samtidigt! Helt vanliga delar av de flesta andras personligheter – men mycket mycket starkare när en utredning ger ADHD som svar.

Alldeles för många tankar som samtidigt hoppar om varandra i huvudet – att du kan bli sårad om du plötsligt blir avbruten och den med ADHD börjar prata om någonting helt annat.

Det är bra förmåga, men som ibland blir fel. Så ta det aldrig personligt. Tålamod är den bästa gåvan till någon, som då faktiskt ”lider” av sin ADHD-hjärna.

Ofta kreativ med många idéer och man är orädd fast känner sig ibland missförstådd och utanför. Ofta säger man att ADHD och Aspergers ger en förmåga att ”tänka utanför boxen”.

Men med åren lär de personerna  sig förhoppningsvis att de måste stå upp för sig själva, efter de insett att man har många orsaker att vara stolt över sin personlighet.

Då mår man bättre. Även om det är svårt många gånger och man blir nere. Det är jättejobbigt att känna sig annorlunda, särskilt när man inte accepteras, får vara med och höra till.

Men precis som alla andra – så är man faktiskt helrätt precis som man är. Har man utan att ha exakt samma problem, men lärt sig att  acceptera och uppskatta andra människors olika sätt att vara så blir faktiskt livet roligare. Gör ni det?

Om fler vet om vad ADHD är och hur det är och känns så kanske dagens unga med ADHD får det lättare än jag själv som fick veta om det när jag var vuxen. Min dotter fick som väl var veta för 5 år sedan.

Mvh Victoria en mamma med egna ”bokstavsdiagnoser” som förstår min dotter.
Jag har lyckats med mycket men väljer bort det/dem med fördomar och som inte vill lära sig något nytt.
Ingen behöver människor som dissar en, när livet redan dissar – det gäller de allra flesta människor faktiskt.

Välj era vänner väl!
Då finns allt att vinna.

0 Svar to “Undrar du hur det är att ha ADHD?”



  1. Kommentera

Lämna en kommentar




Bloggen är skriven av Victoria (Frances) Qvarnström.

Jag - med hjärtat för att uppmärksamma om det tidiga hjälpbehovet vid NPF.

Senaste inläggen

Arkiv