Donia våldtagen inom Familjehemmets väggar – outrett

Att den 15-åriga flickan berättat för vänner – och för sin kontakt på Socialen – om att hon var utsatt för påträngande sextrakasserier i Familjehemmet  och sen blev våldtagen – det hann aldrig lyftas upp i  offentlighetens ljus innan nyheten svalnade, om  Donia – som avled i Familjehem – utan rättsutredning.

Förutom att Familjehemmet ljög om att de på lämpligt vis skötte Donias sjukdom och inte såg till att hon fick rätt sjukvård som kunde ha räddat hennes liv – så finns det mer att titta på.

Se chattdokumenten med Donias vänner om vad hon anförtrodde dem. Och Soc! Donias egna anklagelser som aldrig fick komma till tals. Det blev inte heller belyst. Hon dog. Inga polisutredingar.

Starka anklagelser. Men de är Donjas egna.

Tiden innan Donia dog berättade hon för vänner om att hon mådde dåligt och försökte värja sig undan sexuella övergrepp på Familjehemmet där hon bara hann bo i tre månader. Hon var rädd och trängd.

Donia anförtrodde att hon mot sin vilja mist oskulden i huset, då hon varit 14.  Hon trodde hon blivit gravid med den som i huset som utnyttjat henne och uppgav hans identitet för två vänner.

 

Ett av flera liknande vittnesmål

Ett av flera liknande vittnesmål

 

Donia viskade(!) också en gång till en kompis som knackat på dörren, att hon hade blivit våldtagen. Familjehemsmamman som stod nära nog att höra det verkade bli arg och körde bort Donias kompis med orden att hon störde, att Donia var upptagen.

Donia hade begränsad tillgång till mobil och internet så det var svårt att meddela sig med omvärlden. 

Donia hade själv larmat Socialtjänsten utan framgång

 

donia-beratade-for-soc-anonym

 

Dagen innan sin död på lördag natt 28 april vände Donia sig till mamman i familjen för att få köpa ett graviditetstest. Donia svarade inte på frågan vem hon haft sex med oskyddat. Familjehemsmamman sa att de skulle ta det veckan efter hos Barnmorskan.

Kan Ni se mig nu?!

Donia – ”Kan Ni inte se mig nu?”

Och – vänd inte blicken bort, för risken för att något liknande som Donia genomled måste minimeras med opinion, översyn av luddiga regler – och framför allt sanningen.

Det närmaste sanningen man kan komma är en Polisutredning! Jag tror på Sveriges Rättssamhälle -och demokrati och hela köret – när det agerar och fungerar.

Vore också bra mot den växande myndighetsmisstron – att fler frågor fick svar i fallet om Donia.

Och snälla kraftfulla människor med rättspatos – jag bara är en utbränd diagnosmamma i dubbel bemärkelse.

Vad kan Ni göra – så klart bara om ni tycker att det finns stenar kvar att lyftas på här?

Lägg först din minnessten i vågskålen och skriv under i uppropet: Oklara omständigheter kring Donias död gör att vi Kräver att fallet tas upp igen av Åklagare!

/Med vänlig hälsning V Qvarnström, bloggare & också förälder – brinn för barnen!

6 Responses to “Donia våldtagen inom Familjehemmets väggar – outrett”


 1. 1 bbnewsab februari 16, 2017 kl. 10:45 e m

  pren

  När man skriver så, är det meningen att blogg-admin ska radera kommentaren.

  Pren står för prenumeration.

  Trots att kommentaren raderats, kommer kommenteraren att allt framgent bli aviserad om/när nya kommenterar dyker upp under samma bloggartikel.

 2. 3 bbnewsab februari 16, 2017 kl. 11:14 e m

  Alltså: Man kan vilja följa en eventuell debatt i kommentarsfältet även om man själv inte deltar i den.

  Men om man inte skriver i kommentarsfältet, blir man inte aviserad.

  Lösningen är att skriva ”pren” (inget mer; med det ordet avses ”prenumeration på ev kommentarer i detta kommentarsfält önskas”).

  Då är det tänkt att admin ska fatta att det rör sig om en kommentar som ska raderas. Men trots att pren-kommentaren raderas av admin, så kommer kommenteraren (som skrev pren) att allt framgent bli aviserad till sin mejladress, när en ny kommentar dyker upp i just detta kommentarsfält.

  På amerikanska bloggar skriver man motsvarande sub (för subscription wanted).

  Så nu kan du ta och radera vår konversation här i detta kommentarsfält, Victoria. Så slipper både du och jag att göra folk förvirrade i onödan. Och jag kommer att bli aviserad allt framgent. (som om kommentaren hade stått kvar; men det är ju ingen poäng med att låta en en kommentar stå kvar, som innehåller blott bokstäverna pren).


 1. 1 Donia dog i familjehem – utan rättslig utredning | Victorias ADHD - autism - blogg om NP-diagnoser Trackback vid februari 17, 2017 kl. 3:24 f m
 2. 2 Jag är ingen men har min röst för barnen – om Donia | Victorias ADHD - autism - blogg om NP-diagnoser Trackback vid februari 17, 2017 kl. 5:08 f m
 3. 3 Likstinkande tonåring dog en helt oväntad naturlig död? | Victorias ADHD - autism - blogg om NP-diagnoser Trackback vid februari 17, 2017 kl. 1:05 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Bloggen är skriven av Victoria (Frances) Qvarnström.

Jag - med hjärtat för att uppmärksamma om det tidiga hjälpbehovet vid NPF.

Senaste inläggen

Arkiv


%d bloggare gillar detta: