NÖDROPET FÖR VÅR DOTTERS LIV

Jag lade först upp nödropet på min facebooksida och sedan min mindre blogg, faktiskt av rädsla att reta upp de som skulle ha hjälpt oss. Så stressad att jag sen glömde publicera det här, när dottern peppat lite mod i mig. Hon vill ju att jag krigar för henne!

DESPERAT skri! SNÄLLA, SNÄLLA – HJÄLP OSS ATT RÄDDA VÅR DOTTERS LIV! Sök bland era mediakontakter. Tyvärr så kan detta bli ett scoop.. Jag kommer att dela hejvilt till alla jag kan!! Vill att alla era kollegor och vänner också ser. Ge vår dotter en chans bara!!

Läs lite om vår verklighet:
Flickan som dog (på 2 år) av samma diagnoskombination som vår dotter har.
Att själva vaka 24/7 (under nu nio år) för att rädda sitt barn.

För det räcker NU! Låt vår dotter få fylla 20!

"UPP TILL KAMP!" Vår dotter 7 månader med pappa.

”UPP TILL KAMP!” Vår dotter 7 månader med pappa.

Vår dotter har ”Asperger” d.v.s högfungerande autism, ADHD, tvång/OCD, depression med 4 års självskador samt en mycket komplicerande typ1-diabetes som hon inte förmår att sköta själv.

Förmedla detta vidare till alla ni kan komma att tänka på bland opinionsbildare, politiker, journalister och alla som ö.h.t har en kanal till publicitet och nyhetssändningar för kortare eller längre inslag.

Vi har själva mycket stoff redan i mail mm. Har svårt att hålla mig kort nu, försöker att bara dra det viktigaste som hänt. Vi håller oss upprätta idag också. Som vi gjort under nio år med dotterns typ1-diabetes ihop med autism, ADHD och lite till. Varför blir vi fortfarande negligerade och svikna? Är det bara vi som vill rädda dotterns liv?

Men nu räcker det av livshotande VANVÅRD från kommun (LLS) och rekommenderade institutioner! Efter 3 års kamp – beviljades LSS-hjälpen. Efter detta: ->

MIN/VÅR dotter höll på att dö 2 g.g.r. i ett Akut-familjehem via kommunen för att kommunen negligerat Diabetesmottagningens tillskickade direktiv om krav på föräldrautbildning vid placering av barn med diabetes. Vaddå dö när man är 14?
1) LCHF-mamman vägrade ge vår dotter socker när tösen var på väg ner i insulinkoma.
2) När vi hämtade vår tös på spontan permis inför Halloween stank hon av aceton – Ketoacidos. Diabetesöverläkaren sa att hon var 2 dagar från döden då och gång 1) kunde hon dött i insulinkoma samma dag.

Kanske skämdes kommunen så mycket efteråt, eller drog öronen åt sig. Man får ju kanske dåligt anseende som kommun om man dödar barn? Då gav vår kommun oss äntligen efter vår 3-4-åriga kamp – den nödvändiga lagstadgade LLS-hjälpen – då de satt vår dotter i LIVSFARA? För sedan fick vi – efter ytterligare lång analys av läget – ett ”specialiserat”(?) (och svindyrt för kommunen, 5000:- per dygn?) LSS-boende för att rädda hennes liv.

Mer finns på min blogg, men jag har kraftigt censurerat mig från att kritisera och uppge namn hittills för att inte stöta mig/oss mer med kommunen d.v.s makten och nu LSS-boendet . Under 2013 var vår dotter MKT nära att dö 3 gånger. Enbart en skyddsängel räddade henne..

Nu har vi inget att förlora. Vår dotters liv är i stor fara eftersom boendeinstansen/ledningen/företaget inte tagit oss på allvar om hennes riskbeteenden p.g.a neuropsykiatriska diagnoser (vilket räcker väl till för att hamna i träsket).

Hon har sedan första klass en svår typ1-diabetes och ENLIGT Ö.K med LSS-boendet för 5 månader sedan skulle både sköterska och personal ta ansvar för alla medicineringar och se på alla blodsockervärden okulärt och varje gång – ca. 11 ggr dygn – som vi gjort under 9 år – vara med och besluta om åtgärder och boendepersonalen skulle SITTA BREDVID vår dotter för att alla insulindoser skulle ges – eftersom hon inte kan sköta sin diabetes själv, främst p.g.a autismen.

Idag när jag besökte vår Ella och pratade med personalen om hennes riskabelt höga medelvärde så fick jag höra att sköterskan – som vi lättade anförtrott dotterns medicinska vård till; DIREKT hade gett direktiv om att vår dotter hade EGENVÅRD.

Tvärtom mot vår Ö.K i stor introduktionsgenomgång av alla dotterns behov och bl.a i samarbete med att ”sköterskan” för LSS-bondet – som antecknade intensivt och frågade massa. Men det har inte varit NÅGOT av vårdövervakning under FEM månader! Vi underströk ju tydligt att hon inte klarade egenvår och de bekräftade! Utan tillåtelse har inte ens den sjukdomsinsatta personalen fått lov att ge insulin, fast de har velat och förstått nödvändigheten av. Nåt jag fick höra idag. De har bara kunnat titta på när dottern inte gjort det.. Vi har mailat och pratat hur många gånger som helst om diabetesskötseln, utan att få information om att dotterns hälsa har varit helt övergiven från första dagen..

OCH två gånger har dottern lyckas rymma från personalen, också. ETT av de största riskbeteendena som vi understrukit hela tiden! Vi vet fortfarande inte var hon varit eller i vilket sällskap den första 24-timmarsrymingen och 5-timmarsavvikandet i förrgår natt, med skyhöga blodsockervärden, precis som en helt obehandlad diabetes..

Vi föräldrar har vakat dag som natt över dotterns hälsa och säkerhet både sedan diabetesdiagnosen i första klass och efter NPF-utredningen var klar när hon knappt fyllt 12 och vi har satsat vår egen hälsa för hennes skull! Äntligen trodde vi att vi kunde slappna av under professionellt kvalificerad vård och omsorg, även angående riskbeteendet..

JAG LARMAR – MEN JAG GÖR MIG INTE TILL

Mvh mamma Victoria och familjen Oro
victoria.q@live.com eller ring styvpappa Seth 0707-913097

Inga instanser har tagit farorna på allvar på åratal. Idag var droppen när våra 5 månaders trygghet i tro att dottern var i god vård – bara visade sig vara ljug.

Tack för att ni bryr er och förhoppningsvis delar detta
– från Ellas familj

På min andra blogg: Hjälp oss att rädda vår 15-årings liv. Sprid nu!

3 Responses to “NÖDROPET FÖR VÅR DOTTERS LIV”


  1. 1 ogonrorelseterapi augusti 4, 2014 kl. 6:37 e m

    Jag delar och sprider ert budskap och vädjan om hjälp!! Fruktansvärt svek av samhället och maktmissbruk!!

  2. 2 ogonrorelseterapi augusti 4, 2014 kl. 6:39 e m

    Reblogga detta på ogonrorelseterapi och kommenterade:
    Snälla Sprid och dela denna familjs vädjan om hjälp!!! Fruktansvärt hur samhället sviker och maktmissbruk drabbar oskyldiga. Denna flicka riskerar dö av din svåra diabetes!!


  1. 1 Utreda och få svar om ansvar – vi försöker men orkar bara skrapa på ytan | Victorias ADHD - autism - blogg om NPF Trackback vid augusti 5, 2014 kl. 7:53 f m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Bloggen är skriven av Victoria (Frances) Qvarnström.

Jag - med hjärtat för att uppmärksamma om det tidiga hjälpbehovet vid NPF.

Senaste inläggen

Arkiv


%d bloggare gillar detta: