Samhället dödar det Darwin stöttar.

DNA-strandHEj iGen. Jag har goda gener- eftersom det i min familj finns en hel del av det som idag kallas ”bokstavsdiagnoser” – alltså npf/neuropsykiatriska diagnoser. Kreativa, våghalsiga personer som löser problem på nya sätt, de som stenhårt kan fokusera och uppfinner nytt.

Charles Darwins slutsatser – som jag tror på, om att de starkaste överlever – enligt ”djungelns lag” hade naturligt sållat ut våra gener för länge sedan om generna varit undermåliga och utan användning.

Våra gener har en så hög ärftlighetsfaktor som uppåt 80%. Detta gäller kors och tvärs mellan alla olika npf-diagnoser, som inom autismspektrat ( ni kanske känner igen uttrycket Aspergers?), ADHD eller någon av de ofta medföljande systerdiagnoserna. (Som Dyslexi, dyskalkyli, OCD – tvångssyndrom, ODD – trotssyndrom..)

Våra; autisters och ADHD-personligheternas sätt att vara har alltid haft meningsfulla syften för människosläktets överlevnad. Men i dagens byråkratiskt fyrkantiga samhälle räknas vi bara som en belastning. En grupp av oväntade förmågor ställs på undantag pga rena fördomar och döms ut på förhand att, helt utan grund, bli förlorare.

I det här samhällsklimatet av automatisk uteslutning vid npf-diagnoser kommer vi som personer att tyna bort helt – till hela mänsklighetens fördärv. Sådana här goda och lite ”småstörda” gener kommer att saknas efter 50 år till av total förnekelse. Var så goda – sedan kommer samhället att söndras till mediokra smulor.

Men alla omkring tiger? Varför reagerar inte allmänheten starkare på utstötningen? Det verkar bara vara dem som har fått en ny släkting eller vän med diagnos som förstår vidden av den här orättvisan och humanistiska förnedringen. Som drabbar dem som fått diagnos helt oväntat – när de tror att livet äntligen ska komma igång igen.

Sådana här goda och lite ”småstörda” gener kommer att saknas efter 50 år till av total förnekelse. Var så goda – sedan kommer samhället att söndras till mediokra smulor.

Darwin och evolutionen rasar – hör ni inte? Jag tror att Gud till och med rasar inför den utsorterande inhumanismen som drabbar dem som i vårt samhälle har utsetts till en svag minoritet – men som inte har en minoritets sedvanliga starka diskrimineringsskydd i lagen pga allmänhetens axelryckningar.

Här står vi och våra barn och sloknar och dör bit för bit av ett rent fascistiskt förtryck.

Starka ord – visst.

Men hur skulle ni förklara det som sker när diagnosbarn inte får den skolundervisning som de kan blomstra av? Varför får inte dessa unga automatiskt undervisning på sitt eget språk”? Vilket i stor grad innefattar en lämplig miljö – samt kvalificerad pedagogik om hur man når fram på rätt sätt vid olika neuropsykiatriska diagnoser och guidar fram det bästa hos var och en.

Dagens samhälle kör med en blind kortsiktigt billigare metod för att det är mycket enklare under en mandatperiod. Det är ju mer ansträngande att strida för långsiktiga slutsatser – både bakåt och framåt.

Darwin har länge varit ett stort föredöme i att lära mänskligheten att forska bakåt för att se framåt för att kunna dra hållbara slutsatser.

Hej då Charles Darwin – och alla kommande stora tänkare?

Annonser

6 Responses to “Samhället dödar det Darwin stöttar.”


 1. 1 Michael september 24, 2013 kl. 7:02 f m

  Hela grejen går ju ut på att de normala är normala och att de tycker att alla ska vara lika normala som dem. Ur Darwinistisk synpunkt fyller det också en funktion. De är bra på att konsolidera det ”vi nyskapare” får fram, när de väl accepterat det. Det går t o m att beskriva i siffror när detta sker, så förutsägbara är de ”normala”. Att de gör sin grej och att den inte passar oss, t ex skolan och yrkeslivet, är ju något som vi borde möta genom våra fördelar, inte våra nackdelar. Vi är inte mer hjälpbehövande och krävande än ”normala”. Tvärtom, talangen är ju att gå sin egen väg. Börja gå, och gör Darwin glad i sin himmel. Nej, vi kan aldrig få samma saker som de normala om vi inte ställer upp på att spela normala. Det är när vi försöker spela normala vi brukar gå under. Det är helt i Darwinismens anda det också. Var den du är eller gå under. Förvänta dig ingen särbehandling, sådan är inte Darwinismen. Bara när du framgångsrikt lever som den du är, kan du få de normalas acceptans. Det nya du kan lära dem som är bra för alla kommer de att konsolidera och stämpla som ”normalt” åt framtidens generationer. Vandringen börjar med att acceptera sig själv och att sluta titta på vad alla andra har och gör. Att snegla på andra och försöka härma dem är vad normala pysslar med, och det är deras naturliga väg till framgång och artens bevarande. Är du en av dem? Är du avundsjuk över att du inte har lika lätt att få vad andra har, eller är du fylld av glädje över att du har något att ge som gör världen bättre för alla?

 2. 2 joanna september 24, 2013 kl. 7:43 f m

  vet du, du skriver så bra och så spot on…hela tiden. Jag är oändligt tacksam för min diagnos utan den hade jag med största sannolikhet inte levt i dag. Att min liv sen ser så bra ut som det nu gör beror också helt på min diagnos. Önskar att fler såg den sidan av mig själv som en tillgång och inte som en nackdel….

 3. 3 Bo Sandelin oktober 12, 2013 kl. 6:59 f m

  det låter som att du är på samma spår som moi
  lägger med en länk till min blogg 🙂

  http://standardbehandling.blogspot.se/2013/10/en-pungspark-till-adhd-muppar.html


 1. 1 Mina bästa ADHD-inlägg här. | Victorias ADHD-npf-blogg - om att vara mal placé. Trackback vid maj 29, 2014 kl. 1:33 e m
 2. 2 Mina bästa ADHD-inlägg samlade | Victorias ADHD - autism - blogg om NPF Trackback vid oktober 26, 2014 kl. 12:26 e m
 3. 3 Slutsats: Stenålderskost och urval av de starkaste orsak till ADHD och autism | Victorias ADHD - autism - blogg om NPF Trackback vid november 1, 2014 kl. 2:50 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Bloggen är skriven av Victoria (Frances) Qvarnström.

Jag - med hjärtat för att uppmärksamma om det tidiga hjälpbehovet vid NPF.

Senaste inläggen

Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: