Kjell Häglund dissekerar godtycklig rapport från statligt hälso-organ.

Journalisten Kjell Häglund publicerades  den 13 juni på Svt Debatt med debattartikeln: Ovetenskaplig myndighet levererar missvisande ADHD-rapport.

Jag är förvånad över att jag inte sett den länkas till förut, måste vara sommaren som slagit till. Men desto mer bör den spridas nu.

2011-08-30_16.28.44Kjell Häglund benar i artikeln upp röran som SBU ställt till som bör skada deras rykte som statligt organ som Kunskapscentrum för hälso -och sjukvården.

Debattartikeln är en mycket kvalificerad sågning av SBU:s sammanställning av ADHD-rapporter – som sammanfattats på godtyckligt vis av en statlig myndighet som bör hålla sig neutral, gå på rena fakta och ha en mycket hög professionalism i att sammanställa ett forskningsunderlag till iaf något så när vetenskapligt hållbara slutsatser.

Från Kjell Häglunds debattartikel:
” I veckan publicerades en statlig kartläggning av vetenskapsunderlag för ADHD-diagnosinstrument och långtidsmedicinering. För alla som är insatta i ämnet var rapporten i fråga en riktig gäspning.”

Har god lust att citera hela Kjell Häglunds debattartikel för att han sätter fingret på flera grundläggande viktiga aspekter som han dissekerar framgångsrikt i sin artikel – särskilt om hur en ärlig vetenskaplig procedur bör gå till – som missats av SBU.

Vad blir rapportens verkningar när pressen ska (snabb?)tolka och vidare rubricera SBU:s sk ”vetenskapliga rapport”. Kanske ännu fler ADHD-förnekande fördomsfulla rubriker som skadar allmänbildningen så stort, men främst de drabbade och redan kämpade familjer.

Vi har sett det förr, var så goda en liten samling av pressens sunkigaste rubriker om npf neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som vi mött.

Men läs Kjell Häglunds debattartikel  själva och tyck till i kommentarsfältet på SvT Debatt!

2 Responses to “Kjell Häglund dissekerar godtycklig rapport från statligt hälso-organ.”


  1. 1 Angelica fyrbarnsmamman juli 3, 2013 kl. 9:43 e m

    Självklart får du länka min blogg och ett stort tack för dina fina ord 🙂


  1. 1 ”Nyhetstorka? Släng in nåt utmanande om ADHD som förra året.” | Victorias ADHD-npf-blogg. Trackback vid januari 7, 2014 kl. 2:36 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Bloggen är skriven av Victoria (Frances) Qvarnström.

Jag - med hjärtat för att uppmärksamma om det tidiga hjälpbehovet vid NPF.

Senaste inläggen

Arkiv


%d bloggare gillar detta: