Kö till FK.

Först får man höra valen. Det är jättemånga. Det känns som så lång tid att de lika gärna kunde dragit väderprognoserna över landet också och lagt in några val om vad man önskar till lunch. Eller det kanske de hade, men vet inte – lyssnade inte så noga.

lunch

Intresset dalar och ögonen flackar över datorskärmen. Man måste hårdkoncentrera sig på att inte börja läsa samtidigt och missa allt.

Trycker 9:an till växeln. Nu ska man knappa in sitt personnummer. Bara det att man måste ta luren från örat för att göra detta och missar hela pratfarbrorns meddelande. Sa han #fyrkant på slutet – eller är det i någon annan telefonkö?

Men tack gode gud för ring-upp-funktionen! Vissa företag har usel musik eller reklamradiokanal i luren under kötiden. Det är smärtsamt.

Att välja siffra för tjänst och koncentrera sig på att hitta valet man söker bland allt annat dravel är lika ansträngande som att betala räkningarna med OCR-nummer. Den dagen i månaden är halva hemmet avstängt en stund för djup räkningskoncentration.

Inte svara i telefon, ingen får prata – tänk om man glömmer vad man gör och blir utloggad pga inaktivitet och får göra om allt innan man skickat iväg!

Siffror. Siffror som dansar och tråkiga röster om tråkiga saker.

Fast en sak med att betala räkningarna är stunden precis innan – då man kan sitta och titta på saldot och fantisera. Efteråt är det inte lika underhållande.

Det är som Nalle Puh säger:
Nästan det bästa är stunden precis innan man öppnat honungburken.

pooh

Annonser

0 Responses to “Kö till FK.”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Bloggen är skriven av Victoria (Frances) Qvarnström.

Jag - med hjärtat för att uppmärksamma om det tidiga hjälpbehovet vid NPF.

Senaste inläggen

Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: