Nu får det vara nog!

Läs min förebild Lotta Abrahamssons reaktion på att Transportstyrelsen avkrävde  läkarintyg  av en körkortselev med Aspergers Syndrom samt intyg om medicinering – för att få inte dra tillbaka körkortstillståndet. När i själva verket personer med Aspergers kanske är mer lämpade många andra att köra bil (och tåg). Man medicinerar inte ens Aspergers Syndrom. Transportstyrelsens kompetens visar sig ännu en gång vara helt undermålig för de beslut de tar.

Men det är inte allt som är fel fel fel! Läs Lottas inlägg. Var är samhällets etiska diskussion och är exkludering och kanske värre – målet i själva verket?

Inte bara myndigheter bidrar till utanförskap för personer med neuropsykiatriska diagnoser – utan även rubriksättarna och de ansvariga utgivarna i främst kvällspressen.

Nu får det tammefan räcka med fördomar och diskriminering.

 

Annonser

2 Responses to “Nu får det vara nog!”


 1. 1 fanfanbabii augusti 14, 2012 kl. 12:17 e m

  Skulle vilja säga såhär utan att skapa total folkstorm!
  Tja, efter att ha tagit hand om 2 Asberger barn i deras uppväxt så säger jag såhär. En av dem kan utan tvekan köra bil, den andra NEJ!
  Det är inte så solklart i alla lägen.
  Autism eller Asberger är idag ganska väl forskad ”avdelning” och hur mycket jag än skulle vilja säga att de har gjort fel så är det inte så enkelt!
  Man ger inte medecin mot Asberger men dock mot flera av ”följdsjukdomarna” detta kan dra med sig och även om de flesta bara ” har” en släng av det så är det faktiskt tveksamt att låta vissa köra bil!
  En utredning precis som man gör med diabetessjuka som också kan förhindras ”lämpen” görs ju! Även om jag motsättersig att jämföra sjukdomar med sjukdomar så måste vi nog i framtiden VÅGA sätta gränser. MEN: INTE FÖR ENSKILDA! Då ska det beprövas generellt och på alla 🙂

  • 2 Victoria augusti 16, 2012 kl. 5:59 e m

   Du har helt rätt – och det skriver Lotta Abrahamsson också i sitt inlägg – att det måste prövas individuellt på något sätt. Att felet som begåtts är att enbart pga av en fastställd diagnos på papper döma ut – för det kan se så olika ut – men det bryr sig inte myndigheterna om. Lutar åt fet diskriminering av en hel grupp. Gruppbestraffningar strider dessutom mot lagen..

   Jag tycker att det är konstigt att ingen tittar på olycksstatistiken, att det är unga män upp till 25 som står för flest olyckor. Där är ADHD lite överrespresenterat, men också andra unga män utan diagnos, eftersom de är omogna. Varför får alla killar lämp att ta körkort – utan personlighetstester utav läkare? När de killarna ställer till med så mycket på vägarna. Det skulle jag vilja ha svar på!
   Att enbart ha Aspergers syndrom betyder inte att man inte är lämplig.

   Tack för din informativa kommentar!

   Mvh Victoria


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Bloggen är skriven av Victoria (Frances) Qvarnström.

Jag - med hjärtat för att uppmärksamma om det tidiga hjälpbehovet vid NPF.

Senaste inläggen

Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: