Fler pedagogiska tips.

Från bloggen Prestationsprinsen kommer en genomgång av hur man ska lägga upp en skoldag för barn med autism eller andra neuropsykiatriska diagnoser. Tips till pedagoger. Längst ner under blogginlägget på sidan finns flera intressanta länkar om att förstå och förutsäga ett skolschema, eller om sinnesintryck som ofta kan bli för starka för barn med npf.

Ett tänkvärt citat från blogginlägget om hur tydlig man bör vara när man talar med barnen, genom att beskriva så barnet förbereds och kan orientera sig:

”Hur, vem, när är ju också bra att få med: med buss, i Anders bil, med din klass, med hela lågstadiet, ni sitter i gräset, det finns en matsal, klockan 8, direkt efter lunch, vi samlas vid cykelparkeringen, du kommer att vara i samma grupp som Kalle, Erik, Stina och Bea, samma sätt/ställe/personer som förra gången/året/lektionen…” 

Jag tycker att mer npf-strategi borde ingå i den ordinarie lärarutbildningen så att lärarna har kunskap att falla tillbaka på när skolsituationen inte fungerar. För att känna igen problem, se tecken, tänka att: Aha, nu ringer det en klocka, det där känner jag igen från kursen om ADHD eller Autism.

För det ska ju upptäckas så tidigt som möjligt om en elev behöver specialpedagogik.

Annonser

2 Responses to “Fler pedagogiska tips.”


  1. 1 prestationsprinsen juni 8, 2012 kl. 7:25 f m

    Lite sent, tack Victoria för att du rekommenderar mitt inlägg! Och jag hittar mycket värt att fundera över här hos dig också!


  1. 1 Skolans snäva ramar blundar för verkligheten. | Victorias ADHD - autism - blogg om NPF Trackback vid maj 12, 2015 kl. 5:35 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Bloggen är skriven av Victoria (Frances) Qvarnström.

Jag - med hjärtat för att uppmärksamma om det tidiga hjälpbehovet vid NPF.

Senaste inläggen

Arkiv

Annonser

%d bloggare gillar detta: